tips + tricks

Wat betekent de grote stap van Google Analytics naar GA4 voor jou?

In dit artikel informeer ik je over de grote verandering die momenteel plaatsvindt bij Google Analytics en de gevolgen die dat heeft voor alle websitebezitters die gebruik maken van deze statistiekendienst van Google.
Op basis van deze informatie kun je beslissen wat je gaat doen en lees je wanneer je dat moet doen. Je kunt natuurlijk ook beslissen om je wensen door te geven aan mij en dan zorg ik ervoor dat het wordt geregeld zoals jij het wilt. Maar plan er tijd voor in – in jouw of mijn agenda – want er zit namelijk een tijdlijn vast aan dit veranderproces!

Wat betekent de grote stap van Google Analytics naar GA4 voor jou?

Stop met zoekmachineoptimalisatie, vind de zoekende mens!

Ik ben op zoek naar een nieuwe waterkoker en kom er al snel achter dat het assortiment waterkokers groter is dan mij lief is. Er zijn er met gekleurd licht, met temperatuurinstelling (sinds wanneer is water koken niet meer gewoon water naar een temperatuur van 100 graden brengen?) en wat wil ik eigenlijk uitgeven aan een waterkoker? Die vraag moet ik eerst maar eens beantwoorden, denk ik nog net voordat ik een telefoontje beantwoord.

Stop met zoekmachineoptimalisatie, vind de zoekende mens!

Laat het zien met video

Steeds meer informatie op internet wordt overgebracht met behulp van video. Wil je aanhaken bij deze trend omdat je verwacht zo je doelgroep beter te bereiken? Kijk dan welke inhoud op je website zich het beste leent om in een filmpje te delen in plaats van in tekst of beeld. En ga aan de slag!

Laat het zien met video

Is mijn website zonder een SSL certificaat onveilig?

Krijg je de laatste tijd wel eens een melding dat je eigen website niet veilig is? Of zie je zo’n melding als je andere websites bezoekt? Dat komt omdat er iets aan het veranderen is op internet met als doel om het surfen voor iedereen veiliger te maken.
In dit artikel leg ik uit wat het verschil is tussen veilige websites met een SSL certificaat en minder veilige websites (zonder zo’n SSL certificaat), welke voordelen een veilige verbinding heeft en wat de kosten zijn om je website te laten aanpassen zodat deze voortaan via een SSL verbinding verloopt.

Is mijn website zonder een SSL certificaat onveilig?

Hoe zien websites er straks uit?

In november 2016 vierde ik met een aantal van mijn trouwe opdrachtgevers mijn 15-jarig bestaan als webdesigner. De terugblik op de vijftien jaar waarin ik websites voor hen maakte liet zien hoeveel er sinds 2001 is veranderd op internet en welke invloed de ontwikkelingen hadden op de websites die ik voor hen maakte.
De enige manier om de voortdurende ontwikkelingen bij te benen is van tijd tot tijd vooruitkijken. Een blik op de toekomst mocht tijdens mijn jubileum dan ook niet ontbreken.
Dit artikel is een weergave van mijn Jubileum Seminar; een overzicht van de trends op het gebied van websites en hoe we ze het liefst gebruiken, nu en in de nabije toekomst.

Hoe zien websites er straks uit?

Google Analytics, o jee of oh yeah!

Als ik een nieuwe website oplever vraag ik altijd aan mijn klant: zal ik Google Analytics koppelen aan je website? Het antwoord is meestal 'ja' maar het valt mij op dat bijna niemand met enige regelmaat naar zijn of haar website-statistieken kijkt. Terwijl het een bron van informatie is waarmee je als ondernemer je voordeel kunt doen! Toch begrijp ik het wel, want als je al de weg hebt weten te vinden naar Google Analytics is de veelheid aan informatie die je daar krijgt ontmoedigend. Behoor jij tot de groep die zegt: "statistieken is, zeg maar, niet zo mijn ding"? Met dit artikel word je direct naar de belangrijkste informatie binnen Google Analytics gegidst en ontdek je hoe je met die informatie je website verbetert.

Google Analytics, o jee of oh yeah!

Geef mij maar .amsterdam!

Vanaf 1 juni tot en met 14 augustus 2015 kan iedereen de door hem of haar gewenste domeinnaam die eindigt op .amsterdam aanvragen bij een van de deelnemende registrars. Deze voorrangsperiode zorgt ervoor dat een .amsterdam domeinnaam in het bezit komt van de meest natuurlijke eigenaar. Het maakt daarom in de voorrangsperiode niet uit of een aanvraag al op 2 juni gedaan wordt of pas op 14 augustus. Pas ná 14 augustus zullen alle domeinaanvragen worden bekeken en aan de meest natuurlijke eigenaar worden toegewezen.

Geef mij maar .amsterdam!

Ook na 21 april 2015 je doelgroep bereiken met je website?

De zoekmachine Google bedient graag de zoekende mens. Het bedrijf heeft als missie na iedere zoekopdracht linkjes naar websites, Tweets en bestanden te tonen die zo goed als mogelijk aansluiten bij die opdracht. Het is precies deze missie – de zoekende mens bedienen – die er voor zorgt dat vanaf 21 april de zoekresultaten anders gesorteerd zijn dan voorheen. Google toont aan mensen die op een mobiel apparaat een zoekopdracht intoetsen, dan alleen nog maar websites die mobielvriendelijk zijn.

Ook na 21 april 2015 je doelgroep bereiken met je website?

Tips voor webteksten

Een goede webtekst communiceert snel kennis en een goed gevoel. Hoe doe je dat?
Hoewel iedereen kan schrijven, is een goede tekst schrijven voor een website iets waar je je in moet bekwamen. Een goede webtekst weet helder en snel de boodschap over te brengen, houdt de lezer vast, en geeft de lezer ook nog eens een goed gevoel.

Tips voor webteksten

Facebook voor mijn bedrijf?

Van opdrachtgevers krijg ik vaak deze vragen: moet ik ook iets doen met Facebook? Kan Facebook naamsbekendheid vergroten? Werkt marketing via social media? Op die vragen zijn geen eenvoudige antwoorden te geven. Voor de een kan Facebook een makkelijke manier zijn om bekend te worden bij een groter publiek, voor de ander wordt het een doods blok aan het been.

Facebook voor mijn bedrijf?

Lees meer over de lees meer link!

Het wordt vaak gebruikt op internet, een blokje met tekst dat eindigt met 'lees meer'. Op die manier hoeft de lezer die niet geïnteresseerd is in het onderwerp geen lappen tekst te scannen en de wel geïnteresseerde lezer klikt door voor meer inhoudelijke verdieping. In dit artikel geef ik inzicht hoe deze 'lees meer' linkjes kunnen bijdragen aan betere resultaten in de zoekmachines.

Lees meer over de lees meer link!

Gratis zoekmachine optimalisatie?

Betalen voor zoekmachine optimalisatie, wijsheid of weggegooid geld?
Er zijn vele bedrijven die, veelal ongevraagd, hun diensten aanbieden om je website beter te laten scoren in zoekmachines. In dit artikel zet ik de 3 belangrijkste factoren die invloed hebben op de zoekresultaten van een website op een rij: Techniek, Inhoud en Linkpopulariteit.

Gratis zoekmachine optimalisatie?