Beide onderstaande websites bestaan niet meer zelfstandig en zijn inhoudelijk volledig opgenomenin de nieuwe website www.dupho.nl.
DuPho is de naam voor de organisatie die is voortgekomen uit de fusie van een flink aantal beroepsverenigingen van fotografen met FotografenFederatie. Hieronder lees je in het 'la rotonde du monde archief' wat er aan de DuPho website vooraf ging.

FotografenFederatie wilde zelfstandige fotografen een platform bieden waar zij kennis rond het ondernemerschap als fotograaf kunnen uitwisselen en verzamelen in de kennisbank. Naast de kennisbank moest de website een rubriek krijgen waar discussie gevoerd kon worden en moest er ruimte zijn voor interviews met fotografen, opdrachtgevers en opleiders.

Wij kozen voor dit project voor het cms WordPress. Om het plaatsen van een reactie binnen deze website laagdrempelig te houden kan men inloggen met inloggegevens van een reeds bestaand persoonlijk account (bijvoorbeeld LinkedIN, Facebook of OpenID). Deze functie hebben we gerealiseerd met DISQUS.

In korte tijd enorm populair

Fotografen Ondernemen, een interviewDe website trok vanaf het begin veel bezoekers en is uitgegroeid tot een bron van kennis en informatie waar vaak naar wordt verwezen of aan gerefereerd.
De grote hoeveelheid tekst wordt goed gelezen en het lag daarom voor de hand er voor te zorgen een paar jaar later de lay-out van de website ook geschikt te maken voor mobiele apparaten. Met kleine aanpassingen in het ontwerp en de structuur hebben wij het gebruikersgemak van deze - door ons in 2010 gemaakte - website drie jaar later verbeterd. Het ontwerp is door ons responsive uitgevoerd waardoor zelfs de lange artikelen ook op een smartphone prettig te lezen zijn.

Doe ons er nog zo eentje

Fotografen Auteursrecht, een interviewOmdat de website fotografenondernemen.nl zo'n succes werd ontwikkelde la rotonde du monde op verzoek van deze opdrachtgever een 'zuster site' helemaal gewijd aan het onderwerp Fotografenauteursrecht.