Medio 2014 werd het duidelijk dat de vele Nederlandse belangenorganisaties voor fotografen zouden fuseren met FotografenFederatie in één grote vereniging: DuPho. DuPho staat voor Dutch Photographers en is vanaf heden dé beroepsorganisatie voor professionele fotografen.

Navigatiestructuur, interactieontwerp en kiezen responsive grid

We begonnen met het inventariseren van de content en de functionaliteit op de websites van de organisaties die gingen fuseren. Wat zou daarvan mee gaan naar de nieuwe website, wat mocht verdwijnen? Nadat de content voor de nieuwe website was bepaald werkten wij de navigatiestructuur en het interactieontwerp voor DuPho uit in een klikbare schets. In deze schets maakten we ook de keuzes voor de kolommenindeling per rubriek.

dupho home schetsSchets Dupho homepage, twee brede kolommen: links nieuws en rechts de film 'Word lid'

dupho ledenservice pidocoSchets landingspagina ledenservice, vier smalle kolommendupho ledenservice schetsSchets van een ledenservice pagina met een brede en twee smalle kolommen

Grafisch ontwerp

Aan de hand van onze zwart / wit schets met het functioneel ontwerp is het grafisch ontwerp uitgewerkt door MOTIF:CONCEPT & DESIGN.

dupho home

Fotografen vindbaar en zichtbaar maken

DuPho zet zich in voor de positieverbetering van professionele fotografen op het zakelijke, maatschappelijke en culturele vlak. Zij brengt hun werk en het vak nationaal en internationaal actief onder de aandacht.

dupho onze fotografenDe pagina Onze fotografen op de Dupho website

Een van de wensen bij aanvang van dit project was dan ook; alle leden  goed vindbaar en zichtbaar maken. Onder andere daarom kozen wij voor het CMS Joomla dat zeer geschikt is om zo'n grote groep leden een eigen account te geven waarmee zij kunnen inloggen op de website en hun profiel met portfolio kunnen updaten.
In het eerste kwartaal van 2015 hebben we in samenwerking met Albert van der Veen een op maatgemaakte geavanceerde zoekfunctie aan de website toegevoegd waarin men snel een specifieke fotograaf tussen de ruim 1400 leden kan vinden. Met kan zoeken op naam, op regio en specialsime of een combinatie hiervan.
Tot slot ondersteunden wij Dupho met het verhuizen of opheffen van de vele - buiten gebruik geraakte - domeinen en soical media accounts van de gefuseerde verenigingen.

Geschiedenis schrijven

Voorheen realiseerden wij voor FotografenFederatie de websites fotografenondernemen.nl en fotografenauteursrecht en we zijn er trots op dat wij ook de Dupho website met hen mochten maken. De inhoud van beide eerder uitgevoerde websites is volledig opgenomen in de nieuwe DuPho website.

pijlwww.dupho.nl