Opdrachtomschrijving:

  • Onderzoek en advies m.b.t. het gebruiksvriendelijker maken van de CinekidStudio voor kinderen
  • Adviseren tijdens het ontwikkelen van een laagdrempelig CMS waarmee leerkrachten CinekidStudio kunnen gebruiken binnen hun lessen

Met CinekidStudio kunnen kinderen zelf filmpjes maken en bewerken en zo spelenderwijs media wijs worden. CinekidStudio is gratis te gebruiken door ieder kind dat toegang heeft tot internet.
Achter de CinekidStudio gaat een geavanceerd stuk techniek schuil. la rotonde du monde adviseert Cinekid hoe zij dit gecompliceerde en waardevolle instrument gebruiksvriendelijker kan maken voor kinderen zodat zij er ook zonder begeleiding mee kunnen werken.
Daarnaast werkt Cinekid aan een Content Management Systeem waarmee leerkrachten CinekidStudio kunnen invullen om er binnen hun lessen mee te werken. Het is een uitdaging om het CMS zo gebruiksvriendelijk te maken voor leerkrachten dat niets hun in de weg staat om CinekidStudio binnen hun lessen te gebruiken. Kinderen kunnen hun huiswerk voor de les in dat geval in hun eigen online studio maken en opsturen naar de juf of meester.

Cinekid ontwikkelt de CinekidStudio in samenwerking met IJsfontein en Webclusive.