Toen Maartje in 2004 aan mij vroeg of ik haar website wilde maken zei ze: "ik wil een donkere website, heel anders dan de websites in jouw portfolio". Ze had een zelfportret bij zich met het zwart van de nacht als achtergrond. Als ontwerper waardeer ik het zeer  wanneer een klant er op vertrouwt dat je haar wensen kunt realiseren, zonder dat er iets in je portfolio staat dat daar al op lijkt.

Retro uit 2004

De oude website van Maartje NevejanIk realiseerde een lekkere zwarte website voor haar en deed daarin jaren lang de updates omdat het in die tijd nog niet zo gebruikelijk was dat websites werden gebouwd in een content management systeem. Maartje was zeer gesteld op haar oude website en noemde deze liefkozend Retro. Maar de première van haar nieuwste documentaire 'Harry, Tiny & Sonja' was de aanleiding om vaart te zetten achter het broodnodige vernieuwingsproces.

Up to date in 2015

De homepage van Maartje met het overzicht van haar projecten

De belangrijkste wensen voor de nieuwe website waren: een goede presentatie van haar zeer diverse portfolio, het zelf kunnen updaten van de website en een goede toegankelijkheid op mobiele apparaten.

Wordpress

Maartjes projecten vallen vaak in meerdere categorieën en daarom kozen we voor het CMS WordPress waarin dit gemakkelijk is te realiseren. Omdat we weinig tijd hadden gingen we op zoek naar een WordPress thema dat responsive is opgebouwd en waarin het overzicht met portfolio items is ingericht op de manier die ons voor ogen stond: afbeeldingen gecombineerd met korte teksten. Door te vertrekken vanuit een thema kan ik met mijn collega zowel het ontwerp- als en het bouwproces verkorten.
Het thema dat we geschikt vonden hebben we op Maartjes verzoek uitgebreid met een scriptje waarmee je de projecten kunt sorteren op; Art, Documentaire, Multimedia en TV series. 

pijlwww.nevejan.nl