Toen beeldend kunstenaar Gerti Bierenbroodspot bij mij aanklopte had ze een sterk verouderde website waarin ze geen updates meer kon doen. Het was frustrerend dat het grootste deel van haar prachtige werken niet te zien was via haar website. Tijdens ons gesprek in De Verffabriek (haar atelier in Amsterdam), zittend tussen haar zo diverse kunstwerken, begonnen mijn handen te jeuken om daar verandering in aan te brengen!

larotonde bierenbroodspot 00Voor de homepage koos ik vijf beeldvullende foto's die Bierenbroodspots wereld laten zien: Gerti in haar atelier, bij de Bronsgieter, met Beatrix bij de opening van een van haar haar exposities.

De wensen

 • Een nieuwe website waarin een sterke selectie uit het omvangrijke werk op overzichtelijke wijze wordt gepresenteerd
 • Eenvoudig in het gebruik zodat de overwegend oudere doelgroep gemakkelijk de weg kan vinden
 • Uitnodigend om contact op tenemen wanneer men een werk in het echt wil zien
 • Een nieuwsrubriek waaraan gemakkelijk nieuwe berichten kunnen worden toegevoegd
 • Sobere lay-out waarin alle aandacht naar de kunstwerken kan gaan maar wel met een verrassing in het websiteontwerp
 • De doelgroep uitbreiden met jonge mensen 

larotonde bierenbroodspot 02We hebben Bierenbroodspots werken ingedeeld in vier rubrieken: Paintings, Sculpture, Graphic Art, Art in Public Spaces

Mijn aanvullingen

 • Social Media
  Tijdens mijn kennismaking met Gerti Bierenbroodspot stelde ik voor dat zij, naast haar facebookpagina ook met Instagram zou beginnen en haar youtube kanaal nieuw leven in te blazen. Instagram is een kanaal dat ik zelf met name gebruik om van kunst te genieten. Youtube leent zich bij uitstek om associatief te grasduinen in video's over onderwerpen die je interesse hebben. Daarnaast weet ik, dat als de mooie website eenmaal af is de bezoekers niet uit zichzelf zullen toestromen. Weinig mensen zullen uit zichzelf bedenken: ik google vandaag weer eens op Gerti Bierenbroodspot om te kijken wat ze de laatste tijd gemaakt heeft. We worden nou eenmaal opgeslokt door de waan van de dag. Om nog maar te zwijgen over de groep mensen die haar werk nog niet kent en er dus ook niet naar op zoek gaat via Google. Daarom is het zo belangrijk om zichtbaar te zijn via Social Media die er op zijn gericht voortdurend onze aandacht te trekken....
 • Digitaal archief ontwikkelen
  Het vernieuwen van de website bracht nog een andere uitdaging aan het licht: het inrichten van een digitaal archief waarin alle Bierenbroodspot werken op één plek staan. Een digitaal archief dat door hetiedereen in het team rond Gerti te benaderen is. Ik heb met het team onderzocht wat de beste oplossing voor alle teamleden is. Een oplossing  waarbij niet ieders computer vastloopt omdat het archief zoveel digitale ruimte in beslag neemt.

larotonde bierenbroodspot 03Na een klik op één van de rubrieken (bijvoorbeeld Sculptures) zie je een overzicht met foto's van alle werken in deze rubriek.

larotonde bierenbroodspot 04Na een klik op de foto van één van de kunstwerken krijg je meer foto's en informatie over het werk en de uitnodiging om contact op te nemen als je het in het echt wilt zien.

En wat is nou het verrassende element in het websiteontwerp geworden?

Bezoek de website en ontdek het op www.bierenbroodspot.com