Wensen:
Een website die op een aansprekende manier bekendheid geeft aan onze diensten, epertise en publicaties rond fondsenwerving. Met een uitstraling die onze brede doelgroep aanspreekt (Culturele sector, Universiteiten, Zorg , Overheden, Fondsen en Bedrijven). Een site die we zelf gemakkelijk kunnen beheren. Naast het vernieuwen van de website willen we ook graag een PowerPoint sjabloon dat goed past bij de website en waarmee we voortaan zelf onze presentaties op een consistente wijze kunnen vormgeven.

Websiteontwerp voor LVW Advies

Websiteontwerp in de breedte

Nu websites steeds vaker worden bezocht vanaf mobiele teleoons zie je dat tekstkolommen minder breed worden vormgegeven, ook op brede schermen. Dat houdt de alinea's leesbaar. Als ontwerper blijf ik zoeken naar de meest optimale lay-out voor grote én kleine schermen. Veel witruimte op een breed scherm (door een smalle tekstkolom) oogt prettig maar het nadeel van deze opzet: je krijgt maar weinig informatie in beeld. We scrollen en swipen wat af.
Voor de website van LVW Advies koos ik er voor om op grote schermen de hele breedte te gebruiken en toch de rust in het beeld te behouden.
De eerste kolom is gevuld met (langzaam wisselende) foto's die de zeer van elkaar verschillene sectoren laten zien waarvoor LVW Advies werkt. De twee kolommen er naast worden gebruikt om twee onderwerpen in de vorm van tekst te communiceren: 'Wat wij doen' en één actueel bericht.
Op kleine schermen schuiven de tesktkolommen onder elkaar en laat ik de eeste kolom met foto's weg zodat bezoekers meteen bij de tekst met  informatie beginnen. Wanneer je andere dingen toont in de mobiele versie van de website dan op de grote schermen spreek je van een Adaptive lay-out in plaats van een Responsive lay-out. Tot slot: hoewel ik in de meeste gevallen een voorstander ben van een zichtbaar menu op grote schermen koos ik voor deze opdracggever voor een menu dat schuil gaat achter een knop en je dus eerst moet uitklappen.

De pagina met de LVW Advies Trainees en het uitgeklapte menu

Meer functionaliteit, moeilijker in het beheer?

LVW Advies werkt veel met Trainees en om alle relevante informatie daarover helder in de website te tonen hebben we de standaard functionaltiet van WordPress uitgebreid met een extra opties. Het beheer van de website wordt daardoor een slagje moeilijker, terwijl het een uitdrukkelijke wens van LVW Advies was het beheer van de websie eenvoudig te houden. Dit spanningsveld kom ik in bijna ieder proces tegen: hoe meer wensen op het vlak van functionaliteit en afwijkende vorm - hoe complexer het werken in de website voor de opdrachtgever wordt. In nauw overleg met de opdrachtgever worden de keuzes gemaakt.

Powerpoint Sjabloon

De vraag om het nieuwe websiteontwerp te vertalen naar een PowerPoint Sjabloon was nieuw voor mij en erg leuk om te doen. Het geeft me veel voloening om aan een mooie en consitente uitstraling van een klant te mogen werken die verder gaat dan de website alleen. Collega Mark Zeilstra heeft mijn ontwerp omgezet in een Powerpoint Sjabloon en leerde de mensen van LVW Advies er mee werken. Voortaan hebben de LVW Advies  presentaties bij (potentiële) klanten een extra professionele uitstraling.