Wensen van Charlotte & Laurant

  • Een website die wij zelf kunnen beheren zonder dat de vormgeving de hele tijd over hoop ligt
  • Met een uitstraling die bij ons past
  • Met een heldere indeling voor de Tangolessen, Tangovakanties en Workshops die wij geven
  • Met een betaalfunctie zodat cursisten de lessen via de website kunnen betalen
  • Advies rond het laten maken van nieuwe foto's voor op de website

Vastgelopen in de oude website

Charlotte werkte met een verouderde website gemaakt in iWeb, een programma van Apple dat alleen werkt op een Mac computer. De siutatie was verre van ideaal en de versie van iWeb waarin de website gemaakt was werd niet langer ondersteund. Na een update van iWeb kon ze niet meer werken in haar site. Kortom: er moest iets nieuws komen!

Welk doel heeft de nieuwe website?

Omdat de lessen van YOU TANGO helemaal vol zitten was het werven van nieuwe leerlingen niet het hoofddoel van de website. Uit mijn eerste gesprek met Charlotte & Laurant werd me duidelijk dat zij veel tijd kwijt zijn met de administratie van alle cursisten en hun betalingen. Ik stelde voor om te onderzoeken op welke manier de website kon gaan bijdragen aan het vereenvoudigen en automatiseren van de administratie rond de lessen en de cursisten. Ik deelde het proces op in twee fases: 01 > een nieuwe website en 02 > automatiseren van inschrijvingen en betalingen.

youtango home

Advies bij foto's voor de nieuwe website

Voor de nieuwe website moest er nieuw beeldmateriaal komen. Ik heb Charlotte & Laurant een aantal namen van fotografen doorgegeven waaruit zij een keuze hebben gemaakt. De fotografe kreeg niet alleen van hun een briefing. Ook ik had een wensenlijstje zodat de foto's geschikt zouden zijn binnen het kader van het websiteontwerp (liggende foto's) en in een responsive techniek. Op verschillende apparaten wordt het ontwerp immers steeds anders weergegeven. Het resultaat mag er zijn. Caroline Bijl is er ingeslaagd de sfeer die Charlotte & Laurent voor ogen hadden vast te leggen. Haar foto's spelen, samen met het zorgvuldige gekozen lettertype, een belangrijke rol in de uitstraling van de website. 
Fase 01 is afgerond, op naar fase 02!