Anique Sidorowicz werkt al jaren als fysiotherapeute in Horgen (vlak bij Zürich) en heeft geen gebrek aan klanten. Toch vond zij het tijd worden voor een website voor haar praktijk. Vanaf nu is de informatie over haar niet meer alleen te vinden op algemene (netwerk)websites maar toont zij met haar eigen pagina een duidelijk gezicht dat laat zien waar zij met haar collega voor staat.

Twee inspiratiebronnen voor het ontwerp

Homepage van Physiotherapie Sidorowicz HorgenEen luchtfoto van HorgenIn de entree van de praktijk staat een orchideeDe orchidee die in de entree van de praktijk staat

Omdat bijna alle klanten van Anique uit Horgen of de directe omgeving komen besloot ik gebruik te maken van de prachtige ligging van deze plaats. Ik kwam uit bij een film van Reportair waar ik een video still uithaalde. In geen andere luchtfoto van Horgen vond ik zo'n mooie verticale lijn tussen het water en het land en ook het warme licht op de huizen beviel me. Reportair gaf ons toestemming  het beeld te gebruiken en was aller vriendelijkst in het aanleveren van het materiaal.

Alleen de essentiële informatie

Anique koos er voor om alleen de meest essentiële informatie op haar pagina te communiceren:

  • in welke behandelingen zijn we gespecialiseerd
  • wie geven de behandelingen en wat is bijzonder aan ons
  • waar kun je ons vinden

De website voor de praktijk is dan ook opgezet als een echte One pager en heeft geen achterliggende pagina's of artikelen. Daarom hebben wij hem gebouwd zonder een content management systeem. Eventuele veranderingen in de tekst in de toekomst laat Anique door ons doen.
Zo leuk als ik het doorgaands vind om aan complexe websites te werken, zo bevredigend was het deze keer om het echt mooi simpel te houden!

www.physiotherapie-sidorowicz-horgen.chpijl