De website van Janssen en Reijgwart kappers is jaren geleden ontworpen en gebouwd door Ming Klots. De kappers waren nog steeds zeer tevreden met het uiterlijk en de inhoud van hun website. Er was slechts één probleem: bezocht je de website met een smartphone of tablet, dan kreeg je een blanco pagina. Er was niets te zien. De meeste mobiele apparaten tonen geen websites die zijn gemaakt in Flash. De kappers wilden met hun tijd meegaan en klopten bij ons aan met de vraag: heb jij daar een oplossing voor?

Het goede is behouden

Janssen & Reijgwart homepage van de Flash websiteDe homepage in de Flash websitede pagina Onze aanpak in de Flash websiteDe pagina 'Onze aanpak' in de Flash website

Het is tegenwoordig mogelijk om bewegende onderdelen van een website uit te voeren in een andere techniek dan Flash (deze techniek heet HTML5). Daardoor zijn bewegende onderdelen ook goed zichtbaar op een mobiel apparaat. Het nabootsen van de flash effecten in HTML5 is echter bewerkelijk en daardoor kostbaar. In overleg met de kappers kozen we er daarom voor om de website met de bewegende effecten te laten bestaan voor de bezoekers vanaf een computer of laptop. Want niet alleen het uiterlijk en de inhoud van de website was naar wens, zelfs de zoekmachineoptimalisatie (vaak een probleem met Flash) was helemaal in orde.

Het ontbrekende is toegevoegd

Kappers homepage op een tabletDe homepage op een tabletPagina onze aanpak op een tablet'Onze aanpak' op een tabletDe pagina onze acties op een tabletDe pagina 'Acties' op een tabletVoor de mobiele apparaten bouwden we een nieuwe responsive website in WordPress. In het ontwerp van de mobile website zijn de bewegende onderdelen weggelaten maar is de herkenbaarheid gewaarborgd door goed aan te sluiten bij het oorspronkelijke ontwerp.
De homepage van Janssen en Reijgwart op een smartphoneDe homepage op een mobieltje Janssen en Reijgwart de pagina Onze aanpak op een smartphoneOnze aanpak op een mobieltjehet menu van de Janssen & Reijgwart op een mobielHet menu op een mobieltje Janssen & Reijgwart pagina 'Acties' op een mobielDe pagina Acties op een mobieltje

 

Een oplossing op maat

Het enige nadeel van deze oplossing - twee aparte websites naast elkaar - is het feit dat je een update op 2 plaatsen moet invoeren. Maar omdat de kappers misschien maar eens per jaar iets aanpassen in hun websiteteksten was dat voor hun totaal geen probleem.