Shiva is een organisatie die mensen ondersteunt en inspireert die hiv of Aids hebben, hun familie en vrienden, nabestaanden, mensen die werken met mensen met hiv en Aids, vrijwillig of professioneel. De opdracht bestond uit twee fases: een openbare website en een besloten online community voor e-hulp. Met het oog op de online community kozen wij voor het cms Joomla, dat hiervoor een zeer geschikte module heeft.

In april 2016 hebben wij de website responsive gemaakt zodat deze ook op mobiele apparaten goed leesbaar is.

Vormgeving en indeling van de website

De mensen uit de doelgroep die ShivA wil bereiken zijn wat leeftijd en achtergrond betreft zeer divers. Wij hebben voor iedere afzonderlijke doelgroep een rubriek ingericht met informatie die speciaal op hen is afgestemd. Omdat veel bezoekers van deze website het feit dat ze hiv of Aids hebben geheim willen houden is er een knop waarmee men de website met één klik kan sluiten en vervangen voor een neutrale nieuwswebsite.

Een besloten en veilige online community

Een groepspagina van het besloten digitale huis van ShivAEen groepspagina van het besloten digitale huis van ShivAWij realiseerden voor ShivA een besloten community waarin mensen met hiv of Aids anoniem en online begeleiding en inspiratie kunnen vinden. Na in te loggen op het Online ShivA huis kun je binnen de groep anderen een persoonlijk bericht sturen, foto's en filmpjes delen en met elkaar en de  groepsleider van gedachten wisselen doormiddel van een forum of de live groepschat. Men kan deelnemen met een nickname. Veiligheid en anonimiteit zijn twee belangrijke speerpunten rond deze community.

Laagdrempelig in gebruik

Gebruiksvriendelijkheid van dit besloten deel van de website is erg belangrijk. la rotonde du monde heeft deze community zelf mogen testen met een testgroep en daardoor het gebruikersgemak van de online community tot in de details kunnen verfijnen vóór de definitieve oplevering.

www.shiva-positief.nlfavicon rond en huis.shiva-positief.nl