De twee wetenschapsjournalisten van Biobased Press misten een website die als overkoepelend platform dient voor informatie over de onderwerpen Biobased Economy en Biobased Society. Ze klopten bij ons aan met de wens zelf zo'n website op te zetten.

Het hele pakket

Omdat de website voornamelijk uit blog artikelen zou bestaan kozen we voor het cms WordPress. la rotonde du monde maakte niet alleen het ontwerp voor de website maar adviseerde de journalisten ook rond de indeling van hun blog artikelen (menustructuur en interactieontwerp) en het optimaliseren van de content voor zoekmachines. Wij hielpen de opdrachtgevers bij het opzetten van de sociale media accounts voor Biobased Press en maakten het voor bezoekers van de website mogelijk om artikelen op eenvoudige wijze te delen via sociale media.

Biobased Press, homepage met de intro's van de meest recente artikelenHomepage met de eerste alinea van de meest recente artikelenBiobased Press, pagina met een opengekikt artikelPagina met een opengeklikt artikel, een interview in dit geval

Zichtbaarder door andere naam en nieuw logo

Twee jaar na de oplevering van de website wilde Biobased Press een slag maken in het opbouwen van meer bekendheid. Andere partijen gebruiken ook het woord society in hun webadres en als twitternaam. Dat zat de herkenbaarheid en de zoekmachineoptimalisatie van de website in de weg. Op ons advies hebben de journalisten de naam van de website 'Biobased Society' veranderd in 'Biobased Press'. Zij lieten een nieuw logo ontwikkelen en vroegen ons om de lay-out van de website daarop aan te passen.

Nieuwe domeinnaam gebruiken zonder linkpopulariteit te verliezen

Het oorspronkelijke ontwerp toen de website Biobased society van start gingHet oorspronkelijke ontwerp toen de website onder de naam Biobased Society van start gingla rotonde du monde heeft het plaatsen van de website onder de nieuwe domeinnaam zorgvuldig uitgevoerd. Onder een nieuwe domeinnaam krijgen alle artikelen in de website namelijk een nieuw adres. We wilden dat bezoekers die de website benaderden via 'oude linkjes' zonder problemen de artikelen konden vinden waar ze naar op zoek waren.