Galerie Ra is gespecialiseerd in eigentijdse sieraden en vessels, maar laat ook regelmatig objecten en andersoortige accessoires of gebruiksvoorwerpen zien.
Op deze tweetalige website komt het prachtige werk van de kunstenaars goed tot zijn recht door de gebruiksvriendelijke fotoviewer en het sobere ontwerp van Nel Punt. De website geeft informatie over de exposities van Galerie Ra, de oprichter Paul Derrez en biedt de mogelijkheid boeken over sieraden en vessels te bestellen.

Bedrieglijke eenvoud

Galerie Ra, de homepageGalerie Ra, kunstenaarsoverzicht

Deze website ziet er bedrieglijk eenvoudig uit maar bevat een paar mooie uitbreidingen op de basisfunctionaliteit van het gekozen cms Joomla.
Op de kunstenaarspagina zie je aan de linker kant een overzicht met kleine plaatjes (voor iedere kunstenaar één) en aan de rechter kant de lijst met namen van alle kunstenaars.
Klik je op een naam of op een afbeelding dan wordt het overzicht vervangen door het werk van de gekozen kunstenaar.

De beelden laten spreken

Galerie Ra, de pagina van kunstenaar en galeriehouder Paul DerrezGalerie Ra, de pagina met informatie over de actuele expositie

Voor het sprekend tonen van de werken is gekozen voor een eenvoudige fotoviewer die grote afbeeldingen in de pagina toont. Je hoeft slechts met je muis over de kleine afbeeldingen te bewegen om de grote te kunnen bekijken. De lijst met alle namen van de kunstenaars blijft in beeld zodat men gemakkelijk verder kan klikken naar het werk van andere kunstenaars.