Theater Veder werkt vanuit de door hen ontwikkelde Veder Methode. Deze methode is een innovatieve aanpak die in de eerste plaats gericht is op ouderen met geheugenproblemen. De herinneringen van een mens maken deel uit van zijn of haar identiteit. Het verlies van geheugen berooft iemand van het vertrouwde gevoel: 'dit ben ik'.

Voor deze website kozen wij voor het cms Joomla omdat Theater Veder anderen opleidt in de Veder Methode. In de toekomst is het met dit cms mogelijk mensen die met deze methode werken te laten inloggen op de website zodat ze  updates kunnen downloaden of onderling ervaring kunnen uitwisselen.

Momenteel werken wij aan een opfrisbeurt van de Veder website: de lay-out en indeling wordt vernieuwd en de website wordt responsive uitgevoerd.  Vanaf 1 maart 2015 is de vernieuwe Veder website openbaar. Hieronder omschrijf ik wat er aan vooraf ging.

Interactie- en websiteontwerp

Theater Veder heeft veel interessante informatie om te delen en de eerste uitdaging voor ons was om die helder in te delen zodat bezoekers gemakkelijk de onderwerpen van hun interesse kunnen vinden. De lay-out van de webpagina's is geïnspireerd op de prachtige huisstijl die reeds voor hen was ontwikkeld.

Theater Veder homepageTheater Veder homepage met een aantal actuele berichten waarop de bezoeker kan doorklikken
tv 03Op een vervolgpagina geeft de linker kolom ruimte aan beeldmateriaal; foto's,  filmpjes of logo's

Uitbreiding functionaliteit

In 2011 hebben wij de website uitgebreid met pagina's in het Engels en in 2012 voegden wij de mogelijkheid toe artikelen van hun website te delen via sociale media. In hetzelfde jaar begon Theater Veder met het versturen van een digitale nieuwsbrief. Deze hebben wij voor hen voorbereid in het cms Joomla en wordt door hen verstuurd vanuit het CMS. Daarnaast ondersteunden wij Theater Veder met het inrichten van hun youtube kanaal zodat zij gemakkelijk filmpjes kunnen tonen in hun website.

www.theaterveder.nlfavicon rond