workshop zelf je website optimaliserenWil je hoger scoren in de zoekresultaten van Google? Dan is de workshop 'Zelf je website optimaliseren voor zoekmachines' een uitkomst. Deze workshop van 2,5 uur bestaat uit een korte theoretische uitleg, begeleiding bij het bepalen van de juiste zoektermen en alle weetjes om de opgedane kennis meteen in de praktijk te brengen.

Direct aan de slag

In deze workshop analyseer je hoe je huidige website er voor staat, kies je na degelijk onderzoek vijf sterke zoekwoorden (key words) en leer je hoe je een website daarop kunt optimaliseren via het cms waarin deze is gebouwd.
Tijdens de workshops ga je meteen aan de slag zodat je het belangrijkste werk gedaan hebt nog voordat je naar huis gaat. Ik doe alles op een groot scherm voor zodat je kunt blijven "afkijken".

Huidige positie in de zoekresultaten van Google analyseren

Waar staat jouw website tussen de zoekresultaten? Welke concurrenten waarmee je je wilt meten komen er beter uit? Je stelt vast welke zoekresultaten er verschijnen als je zoekt op de diensten, producten en kennis die je op je website aanbiedt.

Website statistieken bekijken

Je analyseert wie je website bezoeken, waar de bezoekers vandaan komen, op welke pagina's ze meestal binnen komen en welke pagina's het meest bekeken zijn. Zijn dat ook de pagina's die je het belangrijkste vindt voor jouw bezoekers? Zijn het de pagina's die je conversie opleveren?

Zoekterm onderzoek

Je krijgt zicht op de woorden die jouw doelgroep gebruikt tijdens hun zoekopdrachten. Aan de hand daarvan stel je vast wat jouw vijf belangrijkste key words zijn waarmee je aan de slag gaat.

Doel bepalen

Door wie wil je gevonden worden en op welke zoekwoorden? Welke pagina's van jouw website wil je dat het meest bezocht worden?
De bevindingen leg je tijdens de bijeenkomst vast zodat je na afloop van de workshop de resultaten van je inspanningen kunt beoordelen.

Website optimaliseren

Je optimaliseert je website op de belangrijkste key words die je hebt gekozen. Je leert alle mogelijkheden van het cms benutten voor een goede zoekmachine-optimalisatie. Je krijgt tips hoe je sociale media kunt inzetten voor betere zoekresultaten.

Welk resultaat kun je verwachten?

Met Moon Tummers leren hoe je zelf je website kunt optimaliseren voor zoekmachinesGoed uit de zoekmachine resultaten komen vraagt een constante inspanning. Daarnaast spelen er meer factoren mee dan alleen goed geoptimaliseerde websitecontent. Maar na een maand kun je vaststellen of je op de goede weg zit. Je analyseert opnieuw je positie in de zoekresultaten en vergelijkt de uitkomst met de situatie waarmee je begon. Waar staat je website nu als je op de vijf belangrijkste key words zoekt? Voortaan weet je wat je moet doen om nieuwe content meteen te optimaliseren voor zoekmachines.